Walkie Talkie

Portofoon

Portofoon

OfficeEasy biedt u de grootste keuze aan walkie-talkies voor de beste prijzen. Van de eenvoudigste, goedkoopste modellen vanaf 30 euro tot professionele en technische hoogwaardige modellen van Motorola, Midland of Hytera met een bijzonder groot bereik. Radiozenders-ontvangers PMR446 met of vergunningsvrije bieden functies voor alle activiteiten en kunnen evolueren volgens uw behoeften dankzij de vele accessoires zoals oortjes en losse microfoons. Ontdek hier onze VERGELIJKENDE AANKOOPGIDS.

Contacteer onze experts :

van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur

  1. 1
  2. 3
  3. 4

  1. 1
  2. 3
  3. 4

Welke portofoon moet u kiezen?

Gezien de aanbiedingen van de voornaamste producenten, komt een vraag als snel naar boven: hoe kunt u de verschillende modellen vergelijken. Om u in staat te stellen om uw weg te vinden tussen al deze producten en de beste te kiezen, hebben wij ze onderverdeeld in 3 categorieën: recreatieve modellen vergunningsvrije, professionele modellen vergunningsvrije en professionele modellen met vergunning.

De producten vergunningsvrije

Een model vergunningsvrije functioneert op de frequentie 446 Mhz, ook wel PMR 446 genoemd. Deze biedt voldoende kanalen om meerdere gebruikers te laten communiceren vak, zonder interferentie van de anderen. Het gebruik van een PMR446-radio maakt het mogelijk om gratis te communiceren zonder een heffing te hoeven betalen aan ARCEP. Ee bestaan veel producten met een klein of groot bereik vergunningsvrije. Om een keuze te maken voor het skiën, de jacht of andere buitenactiviteiten, moet u zichzelf twee vragen stellen:

Heb ik een stevig product nodig voor buiten? In dit geval kunt u zich het beste richten op modellen die voldoen aan de IP-normen (IP54, IP68 enz.) of modellen zonder lcd-display.

Moet ik de portofoon handsfree kunnen gebruiken? in dit geval zult u natuurlijk de voorkeur geven aan producten met handsfreeset en oortjes, meestal uitgerust met een stropdasmicrofoon. U kunt uw gesprekspartner horen en antwoorden met een eenvoudige druk op de microfoon, terwijl de radio veilig aan uw riemclip blijft.

De voornaamste merken in deze categorie zijn les portofoons midland en Motorola voor het grote publiek

Waarom zou u een professioneel model kiezen?

Voor deze modellen is meestal een vergunning nodig, zodat ze de mogelijkheid hebben om te communiceren op ‘privé’ UHF- of VHF-frequenties, een vermogen hebben tussen 1 en 5 Watt waardoor dit breedvak portofoons zijn (pas op, bereiken van 15 km of 30 km worden in de werkelijkheid nooit bereikt) en compatibel zijn met eventuele radiorelais.

Maar er bestaan ook professionele producten vergunningsvrije zoals de motorola XT420 of de HYT 446s. Deze kunnen gebruikt worden zonder aangifte en zonder heffing en bieden hoge normen op het gebied van afdichting en bereik. Deze zijn bijzonder populair onder professionals (beveiliging, openbare werken, evenementen) en veeleisende particulieren (outdoorsporten, jacht, airsoft ...) en vormen een ideaal compromis tussen prijs en hoogwaardige techniek.

Sinds 2015 moet de opkomst van zogenaamde digitale uhf vhf-producten opgemerkt worden, die voldoen aan de dpmr-normen (digital mobile radio) en dpmr446 voor het grote publiek. Het voordeel hiervan is dat ze functioneren met alle oude modellen en de mogelijkheid bieden om digitaal te ontvangen en verzenden, dat wil zeggen met een geluidskwaliteit die bijna net zo goed is als een mobiel en op veel minder druk gebruikte radiofrequenties.

Het door de fabrikant aangekondigde bereik wordt zelden gehaald, de punt naar punt-afstanden kunnen 10 km bedragen maar dit is zonder enig obstakel, parasietgolven en bij droog weer (tussen twee bergruggen bijvoorbeeld). Voor meer inlichtingen, voor particulieren of bedrijven, kunt u contact opnemen met de specialisten van OfficeEasy in radiocommunicatie, per chat of telefonisch.