Gehoorkap

Gehoorbescherming

Gehoorbescherming

Gehoorkappen zijn gehoorbeschermingen die geluidsoverlast sterk dempen. De merken van de hier gepresenteerde kappen zijn Peltor en MSA. Met een Peltor-gehoorkap beschermt u zich hele eenvoudig tegen schadelijke omgevingsgeluiden (van -15 dB tot -35 dB), bijvoorbeeld met de Peltor X5 of terwijl u in contact blijft met uw teamleden met een model gehoorkap met communicatie. 

Contacteer onze experts :

van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur

  1. 1
  2. 3
  3. 4

  1. 1
  2. 3
  3. 4

de actieve kap is een ideale oplossing: zoals zijn naam aangeeft, controleert de actieve kap het geluid actief. Deze modellen zijn uitgerust met microfoons die het buitengeluid opvangen en in tegengestelde richting verspreiden, wat het annuleert.

Deze kappen met geluidsmodulatie versterken zwakke geluiden zodat u deze duidelijk hoort (gesprekken, alarmpiepen enz.) en dempt harde geluiden om uw gehoor te beschermen. Als een plotseling geluid de toegestane grens overschrijdt, dempt de actieve kap het onmiddellijk om uw gehoor te beschermen.

De actieve gehoorkap is vaak met communicatie. Hij kan met een snoer worden aangesloten op een portofoon (bijvoorbeeld de Peltor Protac of de Peltor Tactical XP) of op een mobiel via Bluetooth (zoals de Peltor Sporttac WS of de Peltor LiteCom WS) zodat de arbeider in contact kan blijven met zijn omgeving terwijl hij beschermd is tegen schadelijke geluiden. De aan geluid blootgestelde arbeider kan dus telefoneren zoals met een headset maar dan met een gehoorkap. 

Passieve kap

Een passief model biedt een passieve demping van geluid, dit is een basis geluiddempend model zonder communicatie. Hij bestaat uit schelpen van hard plastic met kussentjes van zacht synthetisch leer die de schadelijke geluiden doeltreffend blokkeren. Deze zeer populaire gehoorbescherming is verkrijgbaar in verschillende modellen (beugel, hoofdband, nekband ...) en blijft comfortabel en eenvoudig te gebruiken.

De passieve gehoorkap biedt een demping van geluid tussen 20 en 33 decibel (serie Peltor Optime of serie Peltor X). Sommige modellen zijn uitgerust met radio, zoals de kap Peltor fm-radio.

U vindt op deze pagina een ruime keuze aan gehoorkappen van Peltor en MSA. Neme gerust telefonisch or per chat contact op met onze specialisten voor advies of een offerte.