Digitale DMR portofoon

Digitale portofoon

Digitale portofoon

De digitale radionorm DMR is door het ETSI (European Telecommunications Standard Institut) bepaald. DMR of Digital Mobile Radio’s (digitale portofoons) functioneren op frequentiebanden met vergunning e, bieden, buiten een betere geluidskwaliteit, een uitgebreid scala aan nieuwe functies zoals het verzenden van mini-berichten, in- of uitschakelen op afstand van terminals of toegang met 1 knop tot ingewikkelde functies (in/uit groepen, enz.) DMR Tdma-radios worden gemaakt door de merken Motorola, Hytera en Kenwood en de voornaamste modellen zijn de series DP3600, SL4000 van Motorola en de Hytera P505 en DP785.

Contacteer onze experts :

van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur

Wat zin de voordelen van een zogenaamde digitale portofoon of DMR?

1 Portofoons uitgerust met de nieuwe digitale radiotechnologie zijn 100% compatibel met de analoge producten , zodat u het bestaande park en de eventuele randapparatuur kunt behouden (antennes, relais, enz.)

2 De DMR-technologie verbetert de geluidskwaliteit van de communicaties aanzienlijk, de stemmen zijn helderder en ruis en achtergrondgeluiden worden bijna geheel geëlimineerd.

3 Dankzij de geïntegreerde TDMA-technologie hebben digitale portofoons een aanzienlijk betere batterijduur, tot 45% extra activiteit zonder opladen.

4 De DM-technologie maakt het mogelijk om gelijktijdig 2 gesprekken over een radiofrequentie te houden: u behoudt uw frequenties maar vermenigvuldigt uw communicatiecapaciteit met 2

5 Digitale radio’s maken communicatie in groepen of individueel mogelijk met een eenvoudige manipulatie, zonder van frequentie te wisselen.

6 De DMR-technologie maakt overdracht van vele andere informatie dan stem mogelijk, zoals:

-gecodeerde transmissie

-Geolokatie van de portofoon

-Alarmen en noodoproepen

-Tekstberichten verzenden en ontvangen

-Controle van terminals binnen het bereik

-Uitschakelen van een terminal op afstand

7 Met de producten van het merk HYTERA kan bovendien automatisch een beschikbaar slot in een relais worden geselecteerd en kunnen meerdere portofoons zo hetzelfde relais gebruiken en toch afzonderlijk communiceren.