Unified Communications : wat is dit ?

 

- Definitie van unified communications:

"Unified Communications, ook wel UC genoemd, is een verzameling aan communicatiehulpmiddelen, geschikt voor audio- en videogesprekken. Via deze hulpmiddelen kunt u de samenwerking en informatieverstrekking binnen een bedrijf verbeteren."

Bestemd voor het vervangen van traditionele telefonie door het toevoegen van extra diensten, een unified communications-systeem kan intern worden geïnstalleerd binnen het bedrijf of toegankelijk zijn in de cloud van de webbrowser. Het wordt UCaas genoemd (Unified Communications as a service).

Deze technologie wordt al veel gebruikt in de Verenigde Staten met aanbiedingen zoals de 8x8 UC en zal ook snel deel uitmaken van het Nederlandse IT-landschap, dus hier zijn enkele details over dit onderwerp om u te helpen de beste UC voor uw bedrijf te kiezen.

qu'est ce que les communications unifiées 

De 5 essentiële principes van Unified Communications

 

Audio

Maakt het mogelijk om interne en externe oproepen uit te voeren en te ontvangen, biedt de functies van telefoontoestel aan.

Mailbox

Of het nu per e-mail of instantaan door chat of berichtjes is, al uw gesprekken worden opgeslagen. 

Conferentie

Video

Elkaar zien, documenten delen, ervaringen uitwisselen en de kennis verworven tijdens het thuis werken. 

Mobiliteit 

Krijg toegang tot uw werk- en communicatiehulpmiddelen, waar u ook bent en ongeacht met welk apparaat. 

- Functies van Unified Communication:

Een UC-communicatiesysteem omvat alle of enkele van de volgende functies:

  • - Video- en audiocommunicatie (intern of extern) en ook video- en audioberichten. 
  • - Mail, chatberichten en de mailchat 
  • - Audio- en videoconferenties met meerdere personen 
  • - Virtuele werkgroepen die de follow-up van projecten mogelijk maken, het delen van documenten, ...
  • - Realtime aanwezigheid en bezetting volgen (status van elke persoon: beschikbaar, bezet, afwezig)
  • - Een sociaal bedrijfsnetwerk

 

Een gebruiker kan daarom, dankzij een enkel systeem, op uniforme wijze al deze synchrone en asynchrone tools gebruiken, ongeacht waar hij zich bevindt en de terminal die hij gebruikt (pc, mobiel, tablet, IP-station).

- Unified Communications-apparaten

De implementatie van een geïntegreerde communicatie-oplossing in het bedrijfsleven hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden uitgerust in VOIP-stations, elke gebruiker kan eenvoudigweg toegang verkrijgen via zijn mobiele telefoon en zijn laptop (een camera is hierop gewenst). Als gevolg hiervan zijn er nieuwe apparaten ontstaan:

  • - USB- en UC draadloze speakers: bieden een verbeterde gebruikerservaring door een superieure geluidskwaliteit te leveren aan de interne luidsprekers, terwijl u geluidsopnamen van 360 graden kunt maken waarop achtergrondgeluid wordt geëlimineerd .

micro haut parleur communications unifiées

  • - UC-headsets: Deze headsets zijn uitgerust met een of twee oortjes en high-end pickups en met functies om bepaalde functies tijdens communicatie in of uit te schakelen (mute, volumeregeling, opnemen / ophangen, enz.) sommige innovaties voorgesteld door plantronics, zorgen voor een discrete speaker op uw werkplek.

casque uc

  • - UC-systemen voor videoconferenties: bedoeld voor het MKB, grote accounts of bedrijven met meerdere vestigingen, ze toveren een ruimte om in een "conferentiekamer" en het organiseren ontmoetingen tussen de werknemers van verschillende locaties of tussen mensen welke ver van elkaar zijn. 

 système conférence UC