Portofoon met vergunning

Portofoon met vergunning

Portofoon met vergunning

Walkes-talkies met vergunning zijn radiozenders-ontvangers die door hun zendvermogen en de gebruikte frequentiebanden een vergunning van Agentschap Telecom noodzakelijk maken. Als deze vergunning verkregen is, krijgt u een frequentieband toegewezen waarop uw uw radio’s kunt gebruiken binnen de vastgestelde zone zonder dat andere gebruikers kunnen interfereren met uw communicatie. De meest verkochte portofoon in het assortiment met vergunning is de motorola CP040, al een aantal jaar de ster van deze markt. Hytera, Motorola, Midland en Kenwood zijn de grootste fabrikanten van professionele portofoons met vergunning. Alle radio’s die in deze categorie gepresenteerd worden, kunnen door ons geprogrammeerd worden voorafgaand aan de levering, zodat uw portofoon bij ontvangst klaar is voor gebruik.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een portofoon met vergunning?

Professionele portofoons met vergunning zijn producten die functioneren op de frequenties UHF of VHF, met een vermogen tussen 1 en 5 Watt volgens de gebruikte band. Deze portofoons zijn programeerbaar door professionelen op uw privé-frquentie. Om een privé-frequentie te bekomen dient u zich te richten aan het agentschap telecom. De maandelijkse of jaarlijkse kostprijs hiervan is afhankelijk van de gedekte zone en het aantal portofoons.

De voordelen van professionele draagbare radio’s zijn talrijk, onder andere het grote vermogen waardoor portofoons een groot bereik (tot 5 watt) hebbenen de privé frequentie waardoor u geen interferentie heeft van andere gebruikers. Portofoons met vergunning bieden eveneens geavanceerde signaleringsfuncties (5 ton, CTS ...) waarmee externe apparatuur kan worden ingeschakeld (alarm, openen van slotplaten ...) Met dit type portofoons kan u de communicatie tussen meerdere personen organiseren in de vorm van groepen en subgroepen.

Portofoons voor professioneel of geavanceerd recreatief gebruik bestaan in twee soorten: analoog zonder enige latentie en een uitzendvermogen van 5 Ton of digitaal met een optimale geluidskwaliteit en 2 gelijktijdige communicaties op dezelfde frequentie.

De voornaamste merken binnen deze categortie zijn Hytera, Motorola, Kenwood en Midland.

Gebruik

Omdat een portofoon met vergunning meestal in een professionele context gebruikt worden dient u rekening te houden met de volgende elementen:

Heb ik een stevig product nodig voor buiten? In dit geval kunt u zich het beste richten op modellen die voldoen aan de IP-normen voor water- en stofdichtheid (IP54, IP68 enz.), modellen die valbestendig zijn of de modellen zonder lcd-display. 

Moet ik de portofoon handsfree kunnen gebruiken? In dit geval geeft u het beste voorkeur aan portofoons met handsfreeset en oortjes. U kunt uw gesprekspartner hiermee duidelijk horen en antwoorden gaat al via één eenvoudige druk op de microfoon. Dit alles is terwijl de radio veilig aan uw riemclip zit.

Accesoires

De grote meerderheid van de portofoons op deze pagina worden met accessoires geleverd. Standaard worden portofoons met riemclip, accu en oplaadstation geleverd. Andere accessoires zijn eveneens beschikbaar voor specifieke noden. Wij beschikken over een groot aanbod van oortjes om het handsfree gebruik van de portofoon mogelijk te maken. De 2 voornaamste soorten oortjes zijn de bodyguard-oortjes en de oortjes die u rondom het oor kan dragen. De meeste oortjes of headsets beschikken over de VOX-functie. Deze functie geven u de mogelijkheid om de portofoon te activeren met enkel uw stem. Op deze manier hoeft u niet telkens op de PTT-knop te drukken om te kunnen spreken. Overige accessoires die u op onze website kan terugvinden zijn handmicrofoons, hoesjes, autoladers, extra batterijen en kabels voor het verbinden van de walkie talkie met gehoorbeschermers zijn eveneens beschikbaar.

Professionele portofoon kopen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de specialisten van OfficeEasy. Onze specialisten zijn telefonisch of per mail te bereiken en helpen u graag verder in uw zoektocht naar het juiste product.

Header