Oplossingen Microsoft Teams Rooms

Microsoft teams room (mtr): kleine vergaderzaal Met de democratisering van hybride werken was het nodig om innovatieve oplossingen te bedenken om de band tussen medewerkers te behouden en vergaderingen op elk moment, maar ook in elke ruimte te laten plaatsvinden. Om aan deze behoeften te voldoen, hebben fabrikanten ons steeds meer innovatieve video conference apparatuur aangeboden. Communicatieplatforms, die steeds vaker worden gebruikt, zijn ook sterk geëvolueerd.

Van deze Teams. Gelanceerd door Microsoft in 2016 om Skype for Business te vervangen, Microsoft Teams maakt het mogelijk om videoconferenties te houden, maar ook om te bellen, bestanden in realtime te delen of berichten te verzenden dankzij zijn instant messaging.

Tegenwoordig hebben apparatuurmerken en communicatieplatforms, altijd met als doel oplossingen te bieden die beter geschikt zijn voor nieuwe vormen van samenwerking, hun krachten gebundeld om inclusieve en meeslepende ruimtes te creëren, die een ervaring bieden van vergelijkbaar, in alle situaties.

Aan de kant van Microsoft vinden we dan de Microsoft Teams Rooms . Maar wat is een Microsoft Teams Room precies? Wat zijn de voordelen ? Hoe werkt het? Dit is wat we nu gaan beantwoorden, in de vorm van een FAQ.

 

ONTDEK MICROSOFT TEAMS ROOMS PRODUCTEN

 

Wat is een Microsoft Teams Room?

Een Microsoft Teams Room is een kant-en-klare oplossing-vergaderruimte , die de Teams-applicatie en video conference-hardware samenbrengt die is gecertificeerd door Microsoft.

Ontworpen om het opzetten en uitvoeren van een videovergadering te vergemakkelijken, stelt het elke medewerker in staat om een vertrouwde omgeving te vinden tijdens hun videoconferenties. Inderdaad, of hij nu op zijn computer, op zijn mobiel of in de vergaderruimte zit, hij heeft dezelfde gebruikersinterface .

Een van de grootste kenmerken van de Microsoft Teams Room - of MTR - is dat hij op zichzelf staat . Het is dus niet nodig om een computer bij je te hebben om een video conference in de kamer te lanceren, noch om speciale computervaardigheden te hebben. Gekoppeld aan een specifiek Teams-account worden geplande vergaderingen weergegeven op het touchscreen of de tablet in de kamer en beginnen ze met een gebaar.

Wat zijn de voordelen van een Teams Kamer?

De voordelen van de Microsoft Teams Room zijn talrijk. Zoals we in de vorige sectie konden zien, is het belangrijkste doel om de gebruikersreis te vergemakkelijken en een unieke ervaring te bieden .

Om dit te doen, hebben de apparatuurmerken van video conference stand-alone producten ontwikkeld, die na de eerste installatie geen extra aansluiting nodig hebben. Uw kamer is dan opgeruimd en uw vergadering kan op tijd beginnen.

Microsoft Teams Rooms x Poly

Ja, want de MTR is ook een tijdsbesparing voor medewerkers. We vergeten de installatietijd om de juiste kabel te vinden voor de camera, het scherm en om ze aan te sluiten op je computer, die zelf moet worden aangesloten omdat hij bijna geen batterij meer heeft. Hier hoef je alleen maar de kamer binnen te gaan en de video conference op een bekende en intuïtieve applicatie te starten. Bovendien schakelt dankzij nabijheidsdetectie alle apparatuur automatisch in zodra je in de kamer aankomt.

Dit erkenningssysteem past in het verlangen naar een inclusieve en interactieve ontmoeting . Naast hardware die een onberispelijke beeld- en geluidskwaliteit biedt, biedt de Microsoft Teams-applicatie verschillende functies die vergaderingen vereenvoudigen en meeslepender maken, zoals One-Touch Join waarmee u met één gebaar kunt deelnemen aan een vergadering. Dit communicatieplatform ondersteunt ook kamers met twee schermen om een speciaal scherm te hebben voor video conference en een ander voor het delen van documenten. Het is nu mogelijk om de deelnemers over de 2 schermen te spreiden wanneer er geen inhoud wordt gedeeld, maar ook om toegang te hebben tot een display, Front Row genaamd, waar iedereen wordt weergegeven als miniaturen (zelfs als ze zich in dezelfde ruimte bevinden), en waar u de chat en de vergaderagenda in hetzelfde venster kunt vinden (alleen voor MTR Windows).

Aangezien de kamer verbonden is met hetzelfde communicatieplatform als alle medewerkers, is het mogelijk om tijdens een uitwisseling op Teams over te schakelen van uw smartphone naar het room system door deze in te voeren. Het geluid en de video passen zich vervolgens aan en schakelen tussen de twee apparaten. Er kan ook een melding worden verzonden naar de computers of laptops van werknemers in de buurt om deel te nemen aan de lopende vergadering.

Ten slotte hoeven de mensen die deelnemen aan de vergadering, zowel binnen als buiten het bedrijf, op geen enkel moment verbinding te maken met de wifi van het bedrijf. Oplossing veilig , de Microsoft Teams Room maakt het delen van schermen mogelijk zonder deel te nemen aan de vergadering vanaf uw computer.

Welk materiaal om een Microsoft Teams Room te krijgen?

Om uw vergaderruimte om te vormen tot Microsoft Teams Room heeft u speciale apparatuur nodig, gecertificeerd door Microsoft volgens strikte specificaties en hoge kwaliteitscriteria.

Momenteel vindt u compatibele apparatuur bij Logitech, Yealink, Epos, Bose of zelfs Poly , het toonaangevende Amerikaanse merk op de video conference-markt .

U krijgt dan twee soorten systemen aangeboden, beide met de Teams-applicatie vooraf geïnstalleerd en onafhankelijk werkend, zonder verbinding met een computer: Android-oplossingen en Windows-oplossingen.

De Microsoft Teams Rooms gebaseerd op Android

Op Android gebaseerde MTR's hebben meestal de vorm van een alles-in-één samenwerkingsbalk, zoals de Studio X-reeks van Poly . Compacte oplossingen inclusief camera, microfoons en luidsprekers, ze zijn eenvoudig te installeren en configureren.

Als u een aanraakscherm heeft, is de tablet niet nodig, maar zo niet, dan fungeert deze als een bedieningsscherm en kunt u instellingen beheren en vergaderingen starten.

Poly Studio X30 De Poly Studio X30 is een video conference soundbar die kan worden geïnstalleerd in een kantoor voor individueel gebruik of in een kleine vergaderzaal met een maximale capaciteit van 8 personen . Het heeft een camera met smart framing van de deelnemers en follow-up van de spreker .

Ontdek de Poly Studio X30

 

 

Poly Studio X50

De Poly Studio X50 daarentegen wordt aanbevolen voor ruimtes die plaats bieden aan maximaal 12 personen . Zijn camera heeft dezelfde kunstmatige intelligentie als de Studio X30. Bovendien ondersteunt het dubbele weergave .

Ontdek de Poly Studio X50

 

Poly Studio X70Nieuw bij het merk, de Poly Studio X70 is ontworpen voor grotere vergaderruimtes, tot 20 personen. Het heeft twee lenzen UHD 4K van 70° en 120°, een digitale zoom x7 en 4 microfoons met een bereik van 7 meter.

Ontdek de Poly Studio X70

Wat functies betreft, halen Android MTR's snel Windows in, waardoor de kloof tussen de twee systemen kleiner wordt.

Functies Microsoft Teams Rooms Windows Microsoft Teams Rooms Android
Resolutie Video Full HD - 1080p Full HD - 1080p
Deelnemen aan een vergadering buiten Teams (Zoom/Webex) Ja Neen
Ondersteuning voor inhoudscamera's
(type whiteboardcamera)
Ja Neen
Spotlight (zet een spreker op volledig scherm) Ja Neen
Persoonlijke modus Neen Ja
Inhoud delen HDMI Ja Ja
Cortana-spraakassistent Ja met geavanceerde functies Ja
Deelnemers tellen Ja Ja
Mobiele applicatie voor MTR-beheer Ja Ja
Schakel tussen meerdere USB-camera's Ja Neen
Eerste rij Ja Neen
Weergave van deelnemers op 2 schermen Ja Neen

 

Het grootste voordeel van de Microsoft Teams Room op Android is de mogelijkheid om een persoonlijke modus te activeren.

Deze persoonlijke modus is ideaal voor professionals die alleen werken of voor mensen in telewerken, omdat het toegang geeft tot extra functies zoals de mogelijkheid om de achtergrond te vervagen of een opname van de vergadering te maken, maar ook gemakkelijkere toegang tot configuratieparameters.

Android-oplossingen bieden middenklasse prijzen en zijn geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven die hun vergaderruimtes willen inrichten. Daarnaast zal de installatie vaak eenvoudiger en sneller zijn dan bij hardware onder Windows en zal er geen integratie nodig zijn.

Android MTR-samenvatting

 • Makkelijk te installeren
 • Persoonlijke modus
 • Toegankelijke prijzen
 • All-in-one bar: minder flexibel dan losse elementen
 • Minder functies
 • Nog steeds weinig apparatuur aangepast aan grote kamers

 

Windows-gebaseerd Microsoft Teams Rooms

De op Windows gebaseerde Microsoft Teams Rooms's zullen een eersteklas service bieden, aangezien ze een conferentie PC bevatten die is uitgerust met Windows IoT, wat efficiënter is dan Android-hardware.

Met meer geavanceerde functies dan Android-modellen, kunnen MTR's op Windows een tweede camera toevoegen , zoals een whiteboard-camera, voor het delen van geschreven inhoud. Hierdoor missen mensen op afstand geen informatie.

Een ander heel groot voordeel is dat je kunt reageren op een niet Teams uitnodiging en kunt deelnemen aan een Zoom- of Cisco Webex-vergadering.

Wat de hardware betreft, zijn Microsoft Teams Rooms op basis van Windows vaak samengesteld uit afzonderlijke elementen, zoals die van de fabrikant Poly , die verschillende oplossingen biedt, afhankelijk van de behoeften. Deze omvatten een PC conferentie Lenovo ThinkSmart Core of Dell Optiplex 7080 XE, naar keuze.

 

Poly Studio Focusruimte De Poly Studio Focus Room- kit is ontworpen voor kleine ruimtes die plaats bieden aan maximaal 3 personen in de focusruimte of het akoestische cabinetype. Dit pakket bevat een Poly P15- videobalk, een Poly GC8- besturingstablet en de PC-conferentie. De geïntegreerde kunstmatige intelligentie geeft de camera de mogelijkheid om het beeld automatisch rond de deelnemers te herkaderen (auto-framing) en de microfoons om zowel de akoestische echo als de ruis buiten het scherm te onderdrukken.

Ontdek de kit Poly Studio Focus Room

 

Poly Studio Small/Medium Room De Poly Studio Small/Medium Room kit wordt geleverd met de video conference soundbar alles-in-één Poly Studio USB . Deze laatste heeft naast autoframing ook speaker-tracking , d.w.z. hij kan automatisch inzoomen op de spreker . Dit pakket is geschikt voor kleine en middelgrote vergaderruimtes tot 12 personen .

Ontdek de kit Poly Studio Small/Medium Room

 

Poly Studio Large Room Ten slotte bevat de Poly Studio Large Room- kit de nieuwe Poly Studio E70 -camera. Dit pakket is ontworpen voor grote tot zeer grote vergaderruimten en biedt geen oplossing audio . Het is dus mogelijk om dit systeem in alle soorten kamers te integreren door plafondmicrofoons of tafelluidsprekertelefoons toe te voegen, afhankelijk van de behoeften.

Ontdek kit Poly Studio Large Room

 

MTR-samenvatting op Windows

 • Meer eigenschappen
 • Apparatuur voor alle soorten kamers
 • Meer flexibiliteit bij de keuze van apparatuur
 • hogere prijzen
 • Geen persoonlijke modus
 • Kan om inburgering vragen

 

Voor welke kamertypes?

Teams Kamers PolyHet is mogelijk om een Microsoft Teams Rooms in elke kamer te plaatsen, ongeacht de grootte. Het volstaat dan om de apparatuur aan te passen.

Als voor een kleine of een middelgrote vergaderzaal een samenwerkingsbalk , die de camera, microfoons en luidsprekers in één apparaat integreert, voldoende is, is voor grotere kamers een systeem waarbij de verschillende elementen gescheiden zijn geschikter. Dit laatste geeft de mogelijkheid om de microfoons en luidsprekers in verschillende delen van de kamer te plaatsen voor uniform luisteren en geluidsopname.

Er moeten dus verschillende vragen worden gesteld voordat u uw video conference-apparatuur kiest. Is het een samenwerkingsruimte of een kamer die exclusief is gewijd aan video conference? Staat mijn scherm ver van mijn tafel en dus vergaderdeelnemers? Kan ik me wenden tot apparatuur die wat meer integratie vereist?

In ieder geval vindt u in het Poly-assortiment de oplossing die bij u past, en onze experts zijn er om u te begeleiden.

Kits voor autonome videoconferenties Poly

Welke licentie voor Teams?

Licentie Microsoft Teams Rooms allereerst is het essentieel om een licentie Microsoft 365 te hebben om een MTR te verkrijgen. Vervolgens moet u zich abonnementen openen op een Microsoft Teams Room Basic- of Pro- abonnement.

Elk toestel, en dus elke kamer, moet zijn eigen abonnement hebben. Hierdoor kunt u snel een overzicht maken vanuit Teams van Outlook, door samen de ruimte uit te nodigen.

Pro-licenties worden gefactureerd per eenheid, per kamer en per maand (€ 33,70) . De Basislicentie wordt aangeboden aan klanten die vervanging hebben in een oplossing kamer Teams gecertificeerde kamers (binnen de limiet van 25 kamers ).

De Basic-licentie geeft, zoals de naam al doet vermoeden, toegang tot basisfuncties, zoals het plannen van en het opnemen van het delen van inhoud. De Pro-versie is compleet en biedt intelligente audio- en videobediening, ondersteuning voor twee schermen en apparaatbeheer op afstand.

Na het kiezen van de licentie is de netwerkbeheerder verantwoordelijk voor het maken van de instellingen en het verbinden met het kameraccount Teams. Zodra deze configuratie is voltooid, kan elke medewerker de ruimte gebruiken voor hun observatie in videoconferentie zonder de instellingen aan te raken en zonder een gebruikersnaam of wachtwoord in te voeren.

Na het scannen van de meest gestelde vragen over Microsoft Teams Rooms, zouden deze geen geheimen meer voor je moeten hebben! Als u aanvullende vragen heeft, staat ons team van experts tot uw beschikking via e-mail of telefoon. Aarzel niet om contact op te nemen!