Waarom een rugged smartphone kopen?

Zowel in ons privé als in ons professioneel leven zijn wij meer en meer afhankelijk van smartphones. Smartphones zijn op de werkvloer ongelofelijk nuttig en vaak zelfs broodnodig. Helaas zijn deze toestellen kostelijk en vaak ook erg breekbaar en een hoesje geeft meestal maar een beperkte bescherming. Vandaar dat meer en meer merken ook inzetten op rugged smartphones. Deze telefoons zijn uitermate geschikt voor professionele doeleinden en zijn meestal val- stof- en waterbestendig. Omdat deze smartphones gemaakt zijn voor professionele doeleinden zijn deze ook meestal uitgerust met extra opties en sensoren. Op deze pagina zal u meer te weten komen over de verschillende unieke functies van rugged smartphones en over de voordelen daarvan.

Robuustheid en water- en stofdichtheid

Dit type smartphones, ook wel bouwvakkers smartphones genoemd, worden door de fabrikant intensief getest op vallen. De behuizing is met behulp van krachtige materiale ontworpen om bestand te zijn tegen vallen. De valbestendigheid wordt gemeten met een "Military Standard" code. deze code zal u op alle pagina's van onze Rugged smartphones terugvinden. De meest voorkomende code is de MIL-STD-810G of de MIL-STD-810H. Deze waarde betekend dat de telefoon van op een hoogte van 1.5m kan vallen op een hard oppervlak zonder schade op te lopen.

Water en stofdichtheid worden uitgedrukt in een IP waarde. De meest voorkomende is IP68. de 6 slaat op de dichtheid tegen stof en de 8 op dichtheid tegen water en vloeistoffen. Een rugged smartphone met deze norm kan een onderdompeling tot 30 minuten op 1.5 meter diepte overleven. Dankzij de gesloten naden van de behuizing is de smartphone ook beveiligd tegen stof en fijne deeltjes.

Verder zijn alle rugges smartphones ook uitgerust met de nieuwste versies van Gorilla Glass. Deze fabrikant maakt stevig glas voor de meeste fabrikanten van robuuste telefoons. Dankzij du robuuste natuur van het glas en de beschermende behuizing van de telefoon hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken over krassen of om uw scherm te breken.

Push to Talk

Sommige rugged smartphones zijn eveneens uitgerust met een push to talk (PTT) knop zoals een walkie talkie of portofoon. Dankzij deze functie kan een smartphone binnen een bedrijf tegelijkertijd als werktool en als collectief communicatiemiddel gebruikt worden. Er bestaan een heleboel apps in de Playstore die toestaan om dit te doen. Een goed voorbeeld hiervan is de bekende app Zello. Dit kan handig van pas komen voor de beveiliging van het bedrijf of om bijvoorbeeld verschillende teams makkelijk en snel met elkaar te laten communiceren. Deze functie kan u ook een aankoop uitsparen. De meeste bedrijven hebben zowel smartphones als portofoons. Indien u deze functie/knop niet gebruikt kan er ook een andere functie toegewezen worden aan deze extra knop (bijvoorbeeld de zaklamp).

Dual SIM

Nagenoeg alle rugged smartphones uit ons assortiment hebben een dual SIM functie. Deze functie staat u toe om twee SIM kaarten gelijktijdig in de smartphone te steken. Op die manier kunnen professionelen of zelfstandigen hun rugged smartphone zowel voor professioneel als voor privé doeleinden gebruiken. De Dual SIM slot staat ook toe om in plaats van 2 SIM kaarten een SIM kaart en een geheugenkaart in het toestel te installeren en zo de opslagcapaciteit van de telefoon uit te breiden.

Sensoren en extra functies

Op rugged smartphones zijn vaak sensoren en opties terug te vinden die u op reguliere smartphones zelden of nooit ziet. Een goed voorbeeld hiervan is een warmtecamera. Dankzij deze functie transformeert u uw rugged smartphone plotseling in een professionele thermische camera. In veel sectoren is een thermische camera essentieel om bepaalde werken uit te kunnen voeren. Indien u een telefoon met deze functie kiest, hoeft u geen extra aankoop van een thermische camera meer te doen.

Naast de gebruikelijke sensoren zoals gyroscoop, kompas, GPS, accelerometer,... zijn rugged smartphones uitgerust met functies die specifiek ontworpen zijn voor mensen die vaak op het terrein of buiten werken. Handige functies die u op rugged smartphones kan terugvinden zijn onder andere laserpointers, nachtcamera, onder water camera, waterpas, grote batterijduur, vervangbare batterij, barometer, SOS-knop,..

Een andere nuttige functie is dat de meeste rugged smartphones touchscreens hebben die gebruikt kunnen worden met handschoenen of met natte handen. 

Camera's van hoogwaardige kwaliteit

Omdat camera's belangrijk zijn op de werkvloer zijn de meeste rugged smartphones uitgerust met uitstekende camera's. Op de werkvloer moeten er vaak foto's genomen worden om bijvoorbeeld een inventaris te maken, om de een barcode te scannen, om foto's te maken van uitgevoerde werken of voor rapportering. Hier spelen fabrikanten van robuuste smartphones op in door hun telefoons uit te rusten met 2, 3 of soms zelfs 4 camera's. De sensoren variëren van een hoofdsensor met tot wel 48 MP, macrolenzen om details te fotograferen of ultra-wide cameras en diepte sensoren.

Levensduur

Als u een werktool aanschaft voor professioneel gebruik is het belangrijk dat u elke op het toestel kan rekenen, zelfs bij intensief gebruik. Doordat Rugged telefoons bestand zijn tegen vallen kunnen deze in alle situaties gebruikt worden zonder dat u zich zorgen moet maken om bijvoorbeeld het scherm of de telefoon te breken. Werkt u in een stoffig atelier? Daar is een robuuste telefoon perfect tegen bestand. Telefoon in het water laten vallen? Geen zorgen! 

Deze functies verlengen aanzienlijk de levensduur van uw telefoon. Veel smartphones worden door de gebruiker vervangen omdat het scherm stuk is, omdat deze in het water gevallen is of omdat de telefoon een valpartij niet overleeft heeft.

Het component in een smartphone dat het snelste verouderd is de batterij. Doordat rugged smartphones meestal voorzien zijn van een enorme batterij (zeker ten opzichten van reguliere smartphones) heeft u zelfs na 2 of 3 jaar nog steeds een grote capaciteit. 

Luidsprekers

Nagenoeg alle versterkte smartphones zijn uitgerust met erg krachtige luidsprekers, soms zitten deze zelfs aan de voorzijde in tegenstelling tot reguliere smartphones. Iedereen weet hoe moeilijk het is om te bellen in een luidruchtige omgeving. Dankzij deze krachtige versterkte luidsprekers kan u makkelijk in bijvoorbeeld een luidruchtige fabriek of op een bouwwerf een telefoongesprek voeren of audio beluisteren. Verder zorgen deze luidsprekers er ook voor dat uw ringtone veel luider kan rinkelen zodat u nooit meer een oproep mist in een luiruchtige omgeving.

 

Overzicht van ons gamma

In ons gamma hebben wij ons voornamelijk gefocust op fabrikanten die enkel rugged smartphones maken. Dit omdat deze fabrikanten gespecialiseerd zijn in dit type telefoons. In ons gamma zal u merken als Caterpilar, Blackview, Ruggear en Crosscall tegenkomen. Telkens ware specialisten in professtionele robuuste telefoons. Ons gamma werd samengesteld door ware specialisten in dit type producten. Als u dus een smartphone bij OfficeEasy koopt bent u zeker dat u een kwalitatief product zal krijgen aan een uiterst scherpe prijs. 

Blackview telefoons bekijken

Caterpilar telefoons bekijken

Myphone telefoons bekijken

Ruggear telefoons bekijken

Crosscall telefoons bekijken

Alle rugged smartphones bekijken

 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste model? Aarzel dan niet om onze experten te contacteren per telefoon op 070 499 01 56 (NL)/078 48 16 08 (BE) of via het contactformulier.