
Het formaat van het videoprojectiescherm speelt een cruciale rol in de kwaliteit van uw presentaties, met name om ervoor te zorgen dat uw projector optimaal wordt gebruikt.
Voor professioneel gebruik, als uw content afbeeldingen, video's of animaties bevat, raden wij u aan te kiezen voor een 16:9- of 16:10-scherm. .
Voor puur tekstuele of analytische presentaties blijft een 4:3-formaat relevant. In ieder geval bieden de 16:9 of 16:10 formaten meer flexibiliteit van dagelijks gebruik.

projectiegrootte
Formaat, grootte en projectieafstand
Voor uw vergaderruimtes adviseren wij de projectieformaten 16:9 of 16:10, die u meer flexibiliteit bieden. Afhankelijk van het gewenste gebruik zijn er echter nog steeds verschillende interessante formaten:
• 4:3: Klassiek formaat voor PowerPoint-presentaties of Office-documenten, geschikt voor XGA- en SXGA-resoluties.
• 16:9: Standaardformaat voor video-inhoud of multimedia, ideaal voor het projecteren van films of advertenties.
• 16:10: Hybride formaat steeds populairder, biedt flexibiliteit tussen professionele inhoud (documenten) en multimedia.
Aan de andere kant hangt de grootte van het scherm rechtstreeks af van de grootte van de kamer en het beschikbare perspectief. Om een optimale zichtbaarheid voor alle deelnemers te garanderen, adviseren wij over het algemeen de volgende norm: De schermbreedte moet overeenkomen met ongeveer 1/6 van de afstand tussen het scherm en de verste kijker.
Het projectierapport van uw projector komt overeen met de afstand tussen de projector en het scherm ÷ schermbreedte. Het is deze projectieverhouding die de ideale grootte bepaalt. Bijvoorbeeld, een projector met een beeldverhouding van 1,6 heeft een afstand van 4,8 meter nodig voor een scherm met een voet van 3 meter.
• Fooi : Gebruik afstandssimulatoren van fabrikanten om het juiste scherm te kiezen op basis van de specificaties van uw projector.

scherm canvas
Het kiezen van het schermdoek
Het canvas van een scherm bepaalt de beeldkwaliteit geprojecteerd afhankelijk van de omgevingshelderheid en het type projector dat wordt gebruikt.
De winstfactor die de lichtreflectie van het scherm meet is een belangrijk aspect om te overwegen.
• Hoge versterking (>1): Reflecteert meer licht en verbetert de helderheid, ideaal voor lichte kamers of projectoren met een laag vermogen.
• Lage versterking (<1): Absorbeert een deel van het licht, wat de contrasten verbetert, aanbevolen voor krachtige projectoren in donkere omgevingen .
Bij het kiezen van een screendoek zijn er nog twee andere factoren waarmee u rekening moet houden:
• De kijkhoek :Voor grote ruimtes is een scherm met een brede kijkhoek essentieel, zodat alle deelnemers optimaal zicht hebben, ook vanaf de zijkanten.
• Rimpelweerstand : Kies in professionele omgevingen voor gespannen canvasdoeken of met anti-golfmechanismen om beeldvervorming te voorkomen.

ontwerp
Extra factoren voor professioneel gebruik
Extra factoren kunnen in aanmerking worden genomen bij de keuze van het projectiescherm. Vanuit een esthetisch en kabelmanagement oogpunt Gemotoriseerde schermen kunnen worden aangesloten op domoticasystemen voor geautomatiseerde implementatie, wat een snel en gemakkelijk beheer mogelijk maakt voor alle medewerkers van het bedrijf die het scherm willen gebruiken. Ontwerp en esthetiek kunnen ook selectiecriteria zijn. U kunt eenvoudig kiezen voor schermen met een strak design die harmonieus in uw interieur passen. en de sfeer van uw kamer.
U kunt ook accessoires toevoegen zoals muurbeugels en controllers voor een soepel gebruik van uw videoprojectoren en een ideale positionering, afhankelijk van de helderheid buiten en de locatie van uw scherm.
Voor ons advies over lumens van videoprojectoren:
