Mobiele telefoon Atex

Atex Mobiele telefoon

Atex Mobiele telefoon

Alle Atex mobiele telefoons en smartphones op deze pagina zijn producten die gegarandeerd explosieveilig zijn, de verkoop hiervan is uitsluitend bedoeld voor professionele klanten. Een Atex-telefoon is een product dat gecertificeerd is voor gebruik in een explosieve omgeving. Het voldoet aan de Atex-regelgeving met betrekking tot explosieve omgevingen overeenkomstig de Europese richtlijnen (1999/92/CE of ATEX 100A voor de veiligheid van arbeiders en 94/9/CE of ATEX 137 met betrekking tot uitrusting voor gebruik in ATEX-zones). Met betrekking tot de producten voor gebruik in Atex-zones 0,1, 2 en 20, 21, 22, per stuk of voor tientallen, staat ons team tot uw beschikking om uw behoeften te bestuderen en een voorstel op te stellen voor ATEX mobiele telefoons, van maandag tot vrijdag van 9 tot 18 uur op 024 80 80 149.

Contacteer onze experts :

van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur

Wat is een telefoon die voldoet aan de Atex-norm?

 Een mobiele telefoon met Atex-label is een product dat bedoeld is voor gebruik in een explosieve zone, dat wil zeggen een werkgebied waar de lucht gas, dampen of stof bevat of kan bevatten die zouden kunnen ontbranden of een explosie veroorzaken. Klassieke mobiele telefoons genereren microvonkjes van elektrische oorsprong die brand of explosie kunnen veroorzaken. Atex-producten zijn verstevigd en beveiligd zodat het gebruik hiervan geheel veilig is in dit soort omgeving.

Wat is het verschil tussen Atex-zones 1/21 en 2/22?

De zones 1 en 2 zijn beschermingsindexen tegen gassen en dampen, zones 21 en 22 hebben betrekking op stof. Een Atex-telefoon zone 1/21 heeft de hoogste index en kan in een zone onder deze norm gebruikt worden, dat wil zeggen een locatie waar een explosieve atmosfeer af en toe of onder normale omstandigheden kan voorkomen. Een explosieveillige telefoon zone 2/22 komt overeen met een lager risico waar een explosieve atmosfeer zich uitsluitend zal voordoen bij disfunctioneren van de installaties.

Wat kost een Atex mobiele telefoon?

In het kader vand e richtlijn Atex/94/9/ce (momenteel geldende Europese richtlijn) moet een Atex-uitrusting gevalideerd worden door een door de Europese Commissie erkende instelling. Deze certificering is lang en ingewikkeld (levens zijn ervan afhankelijk). Wij raden u dus dringend aan alleen speciale producten voor ‘explosieve zones’ te kopen die door een Europees kantoor zijn goedgekeurd. De prijs van een mobiele telefoon is hoger indien het een product voor zone 1 betreft (gewoonlijk rond 1.000 euro), een Atex mobiele telefoon zone 2 (II 3 G Ex ic IIC T4 Gc) zoals de Challenger 2.0 van de specialist i.safe mobile zal verkrijgbaar zijn vanaf 400 euro (reken ongeveer 1.000 euro voor een Atex-smartphone). Let op, sommige producten kunnen standaard of als opties een functie BIW voor bescherming van individuele werknemers bieden.