Digibord
De gids voor het kiezen van uw digitale whiteboard

hoe te kiezen

 


Het digibord of "SmartBoard", dat in de jaren '90 door Rank Xerox werd gecreëerd, heeft zich in de loop der jaren bewezen als een essentieel hulpmiddel om eerst te trainen en, sinds enkele jaren, als de ideale ondersteuning voor presentaties voor elke zakelijke vergaderruimte. Het was in 2006 dat de ActivBoard-videoprojectoren van Promethan Smart Board echt populairder maakten. Nu verdrongen door LED-aanraakschermen, bieden deze tools aantrekkelijke prijzen en kunnen ze door hun grootte aan elk type kamer worden aangepast. Het blijft nu om de juiste keuze te maken op het gebied van interactief whiteboard


 

1- Digibord : belangrijkste kenmerken

Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met een interactief whiteboard ermee communiceren via het aanraakscherm. Het kan daarom op verschillende manieren worden gebruikt en kan worden omgevormd tot een eenvoudige presentatietool of een interactieve ondersteuning die annotaties, markeringen en andere functies zoals knippen/plakken mogelijk maakt. Deze digitale borden bevatten allemaal een besturingssysteem dat dit soort functies mogelijk maakt en kunnen nu ook verschillende Android- of Windows-applicaties draaien.

De lijst met functies van Smart Board is lang, maar de meeste gebruikers zullen er "klassiek" gebruik van maken, inclusief de volgende punten in de eerste plaats:

  • Eenvoudige eenvoudige duplicatie van een scherm PC of Mobiel schroef een kabel HDMI of een technologie draadloos
  • Schrijven / tekenen direct op het scherm zoals of zou kunnen doen met een papieren flipover
  • Schrijven / tekenen op de duplicatie van een PC of mobiel scherm om een bestaand document te annoteren / aan te vullen (word, excel, pdf, grafiek, plannen, tijdlijn, enz.)
  • Knip / kopieer / plak het hele of een deel van het scherm om een nieuw document te maken
  • Interactie met het originele document dankzij "touch out"-functies (samsung) die communicatie mogelijk maken tussen het scherm en de PC die erop is aangesloten
  • Het document of de "virtuele rol" opslaan op Smart Board of netwerk, afdrukken of per e-mail verzenden

 

zie prijzen voor Smart Board

 

2- De verschillende aansluitingen van een smart board

Het kiezen van het juiste whiteboard op basis van de beschikbare connectiviteit is een belangrijk element, dit laatste moet zelfs perfect geïntegreerd zijn in de bedrijfsmethoden en het informatiesysteem van het bedrijf. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat de tafel:

  • Wifi verbinding
  • Bij voorkeur USB-aansluiting aan de voorzijde
  • Mogelijkheid om zelfstandig te e-mailen of af te drukken

 

Onze teams hebben een compleet assortiment interactieve digitale borden van grote merken geselecteerd. Er zijn inderdaad veel "no name"-producten geïmporteerd en die kapotte producten aanbieden, maar deze hebben grote gebreken, zoals onstabiele wifi-verbindingen, trage of ontoegankelijke USB-poorten of zelfs de afwezigheid van een HDMI poort. Het is daarom beter om vast te houden aan erkende reeksen van fabrikanten zoals Samsung , Newline , Viewsonic of zelfs Huawei .

 

3- Smart board : De beste modellen

Zodra u de maat, de functionaliteiten en de benodigde connectoren heeft bepaald, hoeft u alleen nog maar uw keuze te maken, om u te helpen, vindt u hieronder de producten die het meest gewaardeerd worden door onze klanten. Vind ons aanvullende artikel over de prijs van een Smart Board om u te helpen kiezen.

Let op: de video conference is een voor de hand liggende plus voor een vergaderruimte en je Smart Board kan daarbij als ondersteuning dienen.

De meeste smart boards in vergaderruimten kunnen een webcam en luidsprekers toevoegen om zo een video conference kit te worden. Er zijn echter enkele modellen die standaard de videofuncties bevatten, zoals de Huawei idéaHub en als de prijs van die laatste, een echt PC gigantisch touchscreen, een belemmering is, is het Newline -bereik en in met name de Newline Mira kan een alternatief zijn met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Microsft Surface Hub 2S: de Rolls Royce van de dure Smart Boards

Het was in 2012 met de overname van de start-up Jeff Han's perspectief Pixel die Microsoft lanceerde in interactieve oppervlakken, eerst beschikbaar als salontafels, ze zijn nu beschikbaar in tafelvorm.

Native integreert Windows 10 en is uitgerust met Intel-processors, de Surface Hub is een echte PC uitgerust met een gigantisch aanraakscherm, dus het doet veel, misschien een beetje te veel, in feite wordt dit type product over het algemeen in een het gedeelde gebruik van de vergaderruimte betekent dat de verschillende gebruikers hun gegevens bij voorkeur opslaan op een PC die eenvoudig is verbonden in HDMI tot Smart Board . Het zelfstandig kunnen draaien van alle Windows-applicaties, inclusief natuurlijk Word, Excel of het Teams-samenwerkingssysteem, kan echter geschikt zijn voor de meest veeleisende gebruikers en voor wie de prijs van een whiteboard geen belemmering is.

Beeldscherm touchscreen 50” (127 cm) UHD 4K
Windows 10-systeem
Aanraaktechnologie: geprojecteerd capacitief (P-Cap)
"Natural touch" tastbaar oppervlak (met Optical Bonding)
Video conference : Ingebouwde camera 4K + 8 microfoons + 2 HP
Scherm delen draadloos of in HDMI
Connectiviteit: WIFI / Bluetooth 4.1
Geen invoeging PC Intel OPS-indeling

 

Samsung Flip 55: de bestseller

De Samsung Flip Pro , uitgebracht in 2018 en sindsdien aanzienlijk geëvolueerd, heeft zichzelf gevestigd als de drijvende kracht achter de democratisering van digitale whiteboards in het bedrijfsleven. Het is uitgerust met de essentiële functies die men van een digibord mag verwachten, evenals een webbrowser waarmee u op internet kunt surfen zonder PC . Dit product is echter niet vrij van defecten, zoals het draaien onder het interne Tyzen-besturingssysteem, dat niet compatibel is met Android-apps, of zelfs geen optische bouding-technologie hebben om het onaangename gevoel van vertraging tussen de penbrug en de tekst die op het scherm wordt weergegeven. Het is desalniettemin een uitstekende keuze in het bedrijfsleven en het onderwijs onder de 2000 €.

Beeldscherm 4K UHD in 55 (140 cm), 65 (165 cm) en 85 inch (215 cm)
Schrijven, tekenen in verschillende diktes, kleuren en transparanten
Uitzending van PC schermen, Mac, smartphones en USB-sleutels
Annoteer uw gepresenteerde documenten rechtstreeks vanaf het scherm
Bewaar, bewerk, e-mail uw omslagbladen
Ingebouwde webbrowser, internettoegang zonder PC
Microsoft Office-documenten lezen
Eenvoudige, toegankelijke en intuïtieve gebruikersinterface
Origineel product Samsung Frankrijk: 3 jaar on-site garantie

 

Newline Mira: de uitdager met veel troeven

Een nieuwkomer bij fabrikanten van touchboards, Newline biedt nu een compleet assortiment. Speerpunt van dat laatste, de NewLine Mira 65 inch, Android OS, Optical Bounding, geïntegreerd Webcam Video conference , alles is aanwezig voor een meer dan redelijke prijs. Niet uitgerust met rolstandaard zal het daarom nodig zijn om het extra te tellen of om het scherm aan de muur te bevestigen.

Beeldscherm touchscreen 65” (165 cm) UHD 4K
Android 8.0-systeem
Aanraaktechnologie: Infrarood
"Natural touch" tastbaar oppervlak (met Optical Bonding)
Video conference : ingebouwde camera Full HD + 4 microfoons + HP 2 x 15 Watt
Scherm delen draadloos of in HDMI
Connectiviteit: wifi
Invoegen voor PC Intel OPS-formaat (PC OPS optioneel)

 

Huawei IdeaHub: de nieuwigheid

In 2021 heeft Huawei een volledige reeks interactieve whiteboards uitgebracht waarin hun interne besturingssysteem is geïntegreerd. Ultracompleet en met een prachtig design, de idahub Huawei bevat ook een compleet videoconferentiesysteem met 4K camera, acoustic fence microfoons en krachtige luidsprekers.

Smart board 65 inch (165 cm) WiFi
PC geïntegreerd: Intel® Core™ i5 - 8 GB RAM - 128 GB SSD
Zero bonding touch-oppervlak voor natuurlijk schrijven en aanraken
Eenvoudig draadloos scherm delen vanaf PC of smartphone
Bevat een complete video conference systeem
1080p 30fps camera voor vloeiende video
6 luidsprekers voor een opvallend realistische geluidsweergave
12 microfoons met een bereik van 8 meter zodat iedereen gehoord wordt
Acoustic Fence -technologie annuleert geluid buiten de camera volledig