Digibord voor school

Nieuwe technologieën staan ten dienste van het onderwijs. Studenten zijn de eersten die hiervan profiteren. Digitale technologie is op school bekend sinds de eerste computers in computerlokalen 20 jaar geleden al op de universiteit aanwezig waren. Vandaag is het bord dat zijn revolutie doormaakt: van gebruik met een velleda-marker verandert het in een scherm waarop men kan schrijven. Met dit artikel helpen we je bij het kiezen van je Smart Board school voor een basisschool.

 

tbi voor basisschool cp en ce1

Mogelijke toepassingen van een interactief schoolbord op de basisschool

Het whiteboard, dat nu het schoolbord vervangt, is tactiel geworden en biedt de leraar een scala aan mogelijkheden die veel beter zijn dan wat hij wist toen hij zelf op de lagere school zat.

 

Digitaal laat je als leraar profiteren van een gemak dat krijt en stylus -viltstift niet toelaten:

 

  • Schrijf en wis met de palm van je hand, zonder strepen op je kleding. Schrijven wordt gemakkelijker, zo snel is het om een cirkel of een gevaarlijke lus te corrigeren.
  • Gebruik zeer gevarieerde kleuren, op een kleurenpalet dat het schilderij genereert als op een scherm. Bovendien kunnen de kleuren elkaar zonder vlekken overlappen.
  • Teken vormen, gebruik lagen en afbeeldingsachtergronden om het leren van kinderen te vergemakkelijken.
  • Sommige interactieve whiteboards bieden toolkits aan waarin je bijvoorbeeld een liniaal, een gradenboog en een winkelhaak vindt. Wederom om de docent te helpen in zijn interactie met de leerling en de stof.

Hoe kies je een smart board voor je eerste klas?

Van de kleurerklas tot het middelbaar groeien de leerlingen alsook hun behoeften. Het eerste criterium waarmee rekening moet worden gehouden, is de grootte. Het bord moet groot genoeg zijn om plaats te bieden aan minimaal 3 personen vooraan (leraar en 2 leerlingen). We raden je aan om voor 2 formaten te kiezen:

 

  • 55 inch (zoals een televisie met een diagonaal van 140 cm), met de mogelijkheid om het interactieve scherm in portretmodus te plaatsen .
  • 86 inch, d.w.z. een zeer groot scherm van 2,18 meter diagonaal , zoals het whiteboard die te vinden is op basisscholen / middelbare scholen.

tbi eerste klas

Waarom kiezen voor een digitaal schoolbord van 55 inch voor uw klaslokaal?

Een whiteboard van 140 cm kan op een verrijdbare wagen worden geïnstalleerd, het compacte formaat past op bijna elke plek in uw klaslokaal. Met een mobiel whiteboard kun je dichter bij studenten komen en de indeling van je onderwijsruimte veranderen.

 

Een groot pluspunt voor de dynamiek van uw lessen, de weergave in portretmodus met het scherm verticaal stelt u in staat om afbeeldingen en afbeeldingen weer te geven die groter zijn dan breed zonder in omvang af te nemen.

 

Goed advies: kies een mobiele draaibare voet die ontworpen is voor dit type tafel.


tbi voor onderwijzers

Waarom kiezen voor een groot smart board van 85 inch?

Een interactief touchscreen van dit formaat is ideaal om de grote witte muur of de veilige lei achter in je klaslokaal te vervangen. Het zal gelijktijdig plaats bieden aan 3 personen , gelijktijdig 20 contactpunten met behulp van een stylus van de vingers van de hand.

 

Wat de bevestiging betreft, is een muurbeugel best haalbaar als je muur stevig is.

Onze ervaring heeft ons echter onderhands een mobiele standaard gebracht aan te bevelen met de mogelijkheid om het scherm zeer laag te laten zakken om zich aan te passen aan alle lengtes van basisschoolkinderen.