headset Office Easy-telefoon

De koopgids voor 2023: Hoe kies je jouw professionele headset met microfoon?

Terwijl sommige Europese landen bijna twee op de drie telefoons in hun bedrijf hebben die zijn uitgerust met een headset , lopen Nederland en België nog steeds achter op dit gebied. De telefoonrelatie is echter essentieel in het zakenleven (80% van de contacten) en om optimaal comfort tijdens telefoongesprekken te garanderen, heeft het hebben van een headset veel voordelen.

Deze gids, opgesteld in samenwerking met de belangrijkste fabrikanten, stelt u in staat zich te oriënteren bij uw keuze en de perfecte headset voor uw telefoon of PC te selecteren, aangepast aan uw behoeften en compatibel met uw telefoontoestel, ongeacht het merk en het model.

I. Wat zijn de voordelen van een headset met microfoon?

Voordelen van telefoonheadsets

- Handsfree communiceren: moet u aantekeningen maken? Een dossier raadplegen? Informatie op uw PC invoeren? Laat uw beller niet in de wacht staan en zorg ervoor dat uw telefoon niet tussen uw oor en schouder blijft zitten! Met een telefoon headset kunt u uw gesprekken handsfree afhandelen. U kunt zich vrij rond uw werkplek bewegen terwijl u in communicatie blijft met uw correspondent.

- Wees mobieler: met de draadloos-headsets kunt u bellen terwijl u zich vrij kunt bewegen. U kunt zich binnen het bedrijf verplaatsen, een dossier ophalen, navraag doen bij een collega zonder uw gesprek op te schorten. En dankzij de remote pick-up systemen kunt u zelfs direct een oproep beantwoorden als u ver van uw werkplek bent ! Hierdoor kunt u tijd besparen en tegelijkertijd het aantal gemiste oproepen verminderen.

- Wees meer gefocust : met een stereo headset voor telefoon  veranderen uw telefoongesprekken in een echt gesprek. U wordt minder afgeleid door uw omgeving en heeft volledige aandacht voor uw gesprekspartner .

- Verbeter de ergonomie van de werkplek : door een headset te dragen, kunt u een rechtopstaande houding behouden en een einde maken aan veel gewrichtspijn als gevolg van het dagelijkse telefoongebruik.

De combinatie van alle hierboven genoemde voordelen levert, nog steeds volgens het Jabra-onderzoek van 2014, een productiviteitswinst op van 7,5 minuten per uur , die over een jaar wordt doorgegeven voor iemand die 1600 € euro per maand verdient en 4 uur per dag aan de telefoon doorbrengen betekent in één jaar een cumulatieve besparing van € 1.100 .

II. Kies de juiste headset op basis van mijn behoeften

Om uw keuze te maken, stelt u uzelf eerst deze vragen:

1. Waar sluit ik mijn headset op aan?

A: Ik sluit mijn headset aan op een draadloos telefoon

 

Uitleg aansluiting headset

> Ik wil een draadloze headset

Headsets die compatibel zijn met draadloze vaste telefoons zijn voor het grootste deel DECT (draadloos) en GAP (compatibel met alle merken) headsets.

Ze verbinden daarom draadloos met de telefoonbasis en gedragen zich als een extra handset:

- er komt een inkomend gesprek binnen, ik klik eenvoudig op de headset van headset om het gesprek op te nemen met uw headset. - Ik wil uitgaand bellen: ik kies mijn nummer op de draadloze telefoon en klik vervolgens op de headset om te bellen naar headset.

!! Wees echter voorzichtig met uitgaande gesprekken; alleen telefoons van het merk GIGASET draadloos met de INT (INTRUSION)-functie zijn volledig compatibel.

Bekijk het volledige assortiment draadloze headsets die compatibel zijn met draadloze GAP telefoons

 

> Ik wil een bedrade headset

Tenslotte, als je een bekabelde oplossing wilt, zijn er bedrade headsets geschikt voor draadloos telefoons. Als de handset een headset-aansluiting heeft (2,5 mm jack of 3,5 mm jack: de kleine ronde aansluitingen zoals op een mobiele telefoon), dan is het mogelijk om elk type bekabelde headset aan te sluiten door het juiste jack-snoer.


 

B: Ik sluit mijn headset aan op een vaste telefoon

 

Uitleg aansluiting headset op bedrade telefoon

Een eerste vraag is of u een draadloze headset wilt waarmee u vrij kunt bewegen of een headset met snoer die fysiek op uw telefoontoestel is aangesloten.

> Ik wil een draadloze headset

Een draadloze headset voor een vast toestel bestaat uit 2 onderdelen:

  • Een basisstation aangesloten op uw telefoon dat dient als oplader voor de headset
  • De headset zelf maakt draadloos verbinding met dezelfde basis.
Headset draadloos op vaste lijn

Als uw telefoontoestel dit toelaat, heeft een draadloze headset voor vaste telefoon vele voordelen, waarvan het belangrijkste is dat u vanop afstand kan opnemen vanaf de hoofdtelefoon in een straal van enkele tientallen meters vanaf uw telefoon.

Opnemen op afstand kan elektronisch (via een koord) of mechanisch (via een hendel) gebeuren. Tegenwoordig zijn de meeste professionele telefoontoestellen op de markt EHS (elektronische hookswitch) compatibel. Dit betekent dat ze deze opnemen op afstand mogelijk maken via een eenvoudig specifiek snoer dat is aangepast aan uw telefoontoestel. 

Kortom is bijna 100% van de professionele telefoons(aangesloten op een centrale) nu compatibel. Om er zeker van te zijn dat u het juiste snoer kiest, staan u twee oplossingen ter beschikking: kies voor een “kant-en-klaar” pakket of neem contact op met onze klantenservice op 070 499 01 56   voor telefonisch advies of een offerte.

Bekijk het volledige assortiment draadloze headsets die compatibel zijn met vaste telefoons

> Ik wil een bekabelde headset

Headset vaste lijn naar vaste lijn

De bedrade headsets zijn voornamelijk bedoeld voor callcenters of mensen met een zittende activiteit in het bedrijf en zijn uitgerust met 1 of 2 oorschelpen (te kiezen afhankelijk van uw omgeving).

De belangrijkste fabrikanten Jabra, Epos (Sennheiser) of Poly (Plantronics) leveren hun headsets allemaal met een QD-aansluiting.

Deze stopcontacten bevinden zich in het midden van het snoer en laten u toe de uiteindelijke aansluiting te kiezen die is aangepast aan uw telefoon. Zo zijn er voor elk merk aangepaste snoeren met RJ9 connectoren, 2,5 mm jack, 3,5 mm jack, etc...

Headsets met snoer RJ9 (kleine transparante vierkante stekker) zijn het meest gevraagd omdat dit type stekker doorgaans op elk type telefoon beschikbaar is en, als dat niet het geval is, verbinding mogelijk is in plaats van de hoorn.

De meeste bedrade headsets op onze site worden daarom aangeboden in verpakkingen met een RJ9-stekkersnoer, waarmee u verbinding kunt maken met de aansluiting van uw handset (aansluiting van headset in plaats van de telefoonhoorn) of op een headset-poort als uw telefoontoestel er een heeft.


C: Ik sluit mijn headset aan op een computer

 

Uitleg headset op computer

> Ik wil een draadloze headset

Draadloze headsets voor PC zijn meestal Bluetooth headsets. Dit type koptelefoon kan rechtstreeks via Bluetooth of met behulp van een USB-dongle aangesloten worden op een PC of Laptop. Bluetooth headsets zijn universeel compatibel met Windows, Mac, Chrome OS en Linux computers.

Bluetooth headsets brengen een extra gebruiksgemak met zich mee. Dankzij de draadloze verbinding kan u zich vrij in de ruimte bewegen. Verder kan u dit type headsets makkelijk met 2 verschillende apparaten verbinden, dit is wat we Bluetooth multipoint noemen. U wenst een headset die u met uw mobiele telefoon en uw computer tegelijkertijd kan verbinden? Dan is een Bluetooth model de beste keuze. Bepaalde Bluetooth headsets worden met een dongle geleverd. Deze dongle staat een stabielere verbinding en een groter bereik toe. 

Meer en meer mobiele telefoons hebben geen Jack-aansluiting meer. Hierdoor is Bluetooth vaak de enige of de minst omslachtige manier om een headset met uw mobiel te verbinden.

Ontdek al onze Bluetooth headsets

> Ik wil een bekabelde headset

Een headset voor PC of Mac kan ook aangesloten worden via USB.

Er zijn twee soorten USB-headsets voor PC: USB-A-headsets en USB-C-headsets (nieuwe standaard die uiteindelijk alle USB-connectoren vervangt)

De installatie en bediening ervan zijn zeer eenvoudig en vereisen geen specifieke handelingen.

Er is een reeks PC/MAC-headsets ontworpen voor de VoIP, dit zijn zogenaamde “unified communications”-producten. Hun specificiteit is om te communiceren met software zoals Microsoft Teamns, SKYPE of andere Softphones en zo de gebruiker in staat te stellen te beantwoorden / ophangen, de microfoon te dempen of een correspondent in de wacht te zetten met een simpele klik op de headset. 

Ontdek al onze USB-headsets


D: Ik sluit mijn headset tegelijkertijd op meerdere toestellen aan

 

Uitleg headset op meerdere terminals

Draadloze multipoint headsets worden met behulp van een connectiebasis op meerdere types toestellen aangesloten. Op deze manier wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een headset tegelijkertijd op een vaste telefoon (RJ9), een mobieltje (Bluetooth) en op een PC (USB) aan te sluiten. Net als met een draadloze headset voor vaste telefoon heeft dit type koptelefoon een basis die draadloos verbinding maakt via DECT met de headset. 

Naast het praktische aspect van dit type koptelefoons, waarmee u een oproep kunt beantwoorden of plaatsen vanaf elk toestel met dezelfde headset, hebben deze headsts ook het voordeel dat ze een enorm groot draadloos bereik hebben tot wel 120m. 

Bekijk al onze draadloze multipoint headsets


2. Heb ik een headset met microfoon met één of twee oorschelpen nodig?

Headset monoraal

Er zijn 2 soorten headsets: mono-headsets (1 oorschelp) en stereo-headsets (2 oorschelpen).

Een persoon wiens positie vereist dat hij in contact blijft met zijn omgeving, zal een headset 1 oorschelp kiezen omdat deze hem maximale efficiëntie biedt en hem tegelijkertijd de mogelijkheid geeft om te corresponderen met de mensen om hem heen (positie van 'welkom bijvoorbeeld').

Bekijk alle mono headsets
Headset binauraal

 

Aan de andere kant zal iemand die maximale concentratie nodig heeft tijdens telefoongesprekken kiezen voor een headset binaural. Deze headsets zijn perfect geschikt om intensief te bellen of te bellen en bieden u totale isolatie (ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld open ruimtes).

Bekijk al onze stereo (duo) headsets

 


3. Loop ik vaak rond op de werkvloer?

Antwoord op afstand

Als het antwoord ja is, dan is een draadloze headset geschikter dan een bekabelde headset, omdat u hiermee kunt bellen terwijl u zich binnen een straal van 50 tot 100 m rond de basis van uw toestel beweegt. Met een draadloze headset kunt u ook uw gesprekken op afstand opnemen (afhankelijk van de compatibiliteit), hetzij via een hookswitch (eenvoudig te installeren en zeer betrouwbaar), of via de tussenliggende specifieke kabels die voor dit doel zijn bedoeld en compatibel zijn met de grootste telefoonmerken.

Bekijk alle oplossingen voor het opnemen vanop afstand

 

OFFICEEASY, GECERTIFICEERDE PARTNER VAN DE GROOTSTE HEADSET MERKEN

Partners OfficeEasy

 

 

Profiteer van de 14 dagen proefaanbieding op telefoonheadsets!

Bent u geïnteresseerd in een headset maar twijfelt u? Bestel hem en probeer hem 14 dagen gratis uit. Aan het einde van deze 14 dagen kunt u het product aan ons retourneren als het u niet bevalt. U ontvangt dan een tegoed dat overeenkomt met het bedrag van het product.