Guide des dispositifs de présentation sans fil

Gids voor presentatiesystemen

Bij de meeste teamvergaderingen, brainstormsessies of videoconferenties moet u de inhoud van uw scherm delen met alle mensen die aan de vergadering deelnemen. Om dit te doen, moet u uw computer met een HDMI-kabel aansluiten op het scherm in de kamer. Door deze actie wordt uw scherm gedupliceerd of uitgebreid en kunt u uw videoconferentie, een document, een webpagina, enz. weergeven.

 

Het ziet er vrij eenvoudig uit, maar bedraad delen heeft nog steeds zijn grenzen. Allereerst is het noodzakelijk om altijd een HDMI-kabel beschikbaar te hebben in de vergaderruimte. De uitzending kan ook vanaf slechts één computer tegelijk worden gedaan, waarbij u de kabel moet loskoppelen en opnieuw aansluiten zodra u van computer wilt wisselen. Mobiele apparaten, smartphones, tablets of apparaten zonder HDMI-poort worden ook beïnvloed. Het is onmogelijk om slechts één browservenster of -tabblad te delen, wat tot problemen kan leiden als u vertrouwelijke documenten hebt.

 

Voor meer gemak, productiviteit en veiligheid, hebben de high-tech merken dus Presentatiesystemen , ontwikkeld. De grootste en bekendste speler in dit type systemen is natuurlijk het Clickshare gamma van Barco

 

Draadloze samenwerkingsoplossingen gaan nu verder dan eenvoudige schermspiegeling en bieden meerdere extra opties. De meest geavanceerde producten bieden zelfs de mogelijkheid tot draadloze video conference.

 

 

Ontdek het Barco Clickshare gamma

Wat is draadloos presenteren ?

Barco dispositifs de présentation sans fil

Draadloze presentatiesystemen stellen u in staat inhoud, of het nu een document, een video of een website is, op het scherm van een vergaderruimte uit te zenden, allemaal zonder enige voorafgaande verbinding.

Soms rechtstreeks geïntegreerd in het scherm, is het een systeem dat kan worden toegevoegd aan elk zendapparaat (scherm, overheadprojector). In de vorm van een ontvang-unit, wordt deze via HDMI op het scherm aangesloten en wordt gevoed door het lichtnet. Sommige modellen laten touch feedback toe wanneer het delen vanaf een Windows-pc is en het scherm aanraakgevoelig is. In dit geval moet u een USB-kabel toevoegen om verbinding te maken met het scherm.

Tactiele feedback is een van de vele voordelen van draadloze systemen voor het delen van schermen. Zeer praktisch om uw presentatie direct vanaf het scherm te beheren, het is dan mogelijk om dia's af te spelen of aantekeningen te maken en uw vergaderingen levendiger te maken.

Een ander voordeel, en niet het minste, is de mogelijkheid om meerdere schermen tegelijk te delen. Waar u met een HDMI-kabel slechts één computer aansluit, kunnen draadloze systemen het delen van 2, 4 of zelfs 8 apparaten tegelijk accepteren, computers, mobiele telefoons of tablets.

Barco partage d'écran sans fil

Ook is het vaak mogelijk om te kiezen welk venster van uw computer we willen delen, zodat de vertrouwelijkheid van de gegevens en de mailbox is gewaarborgd.

Een andere optie die soms aanwezig is, is de mogelijkheid om de gedeelde afbeelding opnieuw naar andere gebruikers te verzenden. Door verbinding te maken met één adres, kunnen deelnemers de presentatie vanaf hun apparaat bekijken. Deze functie is vooral handig in collegezalen, zodat alle studenten goed kunnen zien wat er achter de docent wordt geprojecteerd.

In grote vergaderingen, waar veel mensen verbinding maken om hun scherm te projecteren, kan een moderator worden aangesteld. Hij kan dan de controle over de vergadering overnemen en kiezen welke deelnemer de inhoud kan bekijken en wanneer. Hij heeft ook de mogelijkheid om iedereen aan het einde van de vergadering af te sluiten.

Ten slotte bieden sommige merken digital signage aan. Met deze functie kan het scherm een ​​gepersonaliseerde pagina met bedrijfsinformatie projecteren wanneer het niet in gebruik is.

Hoe content presenteren ?

Barco ClickShare ButtonOm te beginnen met uitzenden zijn er verschillende opties mogelijk. Elk besturingssysteem heeft native mirroring-technologie: Miracast voor Windows of Android, AirPlay voor macOS of iOS en GoogleCast voor Chrome OS. Dus als uw systeem voor het delen van schermen de protocollen integreert, kunt u ze gebruiken om te projecteren, zonder dat u een extra applicatie of software hoeft te downloaden.

  • Windows PC : Windows-toets + P
  • Mac :Screen Mirroring-pictogram in Control Center
  • Android : Instellingen > Beeld > Draadloos presenteren
  • iPhone, iPad : Control Center > Icoon Airplay

Het merk van uw presentatieunit heeft mogelijk een desktop- en mobiele applicatie ontworpen om eenvoudig vanaf elk type apparaat te streamen. Wat Barco betreft bijvoorbeeld bestaat De ClickShare app.

Bij sommige modellen, zoals de Barco ClickShare C-10, worden een of meerdere knopzenders meegeleverd met de doos. Deze knoppen kunnen ook als optie worden aangeboden. Alleen voor computers kunnen ze via USB en/of HDMI worden aangesloten op een pc of Mac. Eenmaal herkend, klikt u erop om te beginnen met delen.

 

Wat id het verschil met draadloze video conference ? 

Visioconférence sans fil - Barco ClickShare

De meest geavanceerde draadloze samenwerkingssystemen bieden ook functionaliteit voor draadloze videoconferenties. Naast het verwijderen van de HDMI-kabel tussen de computer en het beeldscherm, verwijdert deze optie de USB-kabel tussen de computer en de camera.

Qua installatie zal de ontvangeng-unit, naast de HDMI-poort, USB-poorten bevatten voor het aansluiten van de camera en de speakerphone.

Eenmaal verbonden kan de gebruiker vervolgens draadloos content delen, maar ook een videoconferentie starten met behulp van de videoapparatuur in de ruimte. Hiervoor zal een applicatie nodig zijn, native technologieën zijn niet functioneel voor deze optie.

Barco is het pioniersmerk in draadloze conferencing met zijn ClickShare CX-reeks, bestaande uit drie producten, de Barco ClickShare CX-20, Barco ClickShare CX-30 en Barco ClickShare CX-50. Naast de app kan een draadloze conferentie starten met de ClickShare Button.

ONTDEK DRAADLOZE VIDEO CONFERENCE SYSTEMEN

Is het veilig?

Belangrijkste zorg van bedrijven, veiligheid wordt zeer serieus genomen door merken. Certificering, AES-256-codering, alles is geïmplementeerd zodat er geen onderschepping van gegevens is, noch enige mogelijkheid om malware te installeren.

Draadloos delen, vooral van native technologieën, vereist vaak dat de gebruiker verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als de ontvanger. Om te voorkomen dat gasten wifi-toegang krijgen, kunnen veel modellen een gast-WiFi maken of dit probleem omzeilen dankzij de zenderknoppen waardoor het niet nodig is om met het netwerk verbonden te zijn.

Meer weten over draadloze presentatieapparaten? Ons technisch verkoopteam staat tot uw beschikking via telefoon, chat of e-mail.