Waarom zou ik een digibord moeten aankopen voor mijn vergaderzaal?

De laatste vier jaar rustten meer en meer bedrijven hun vergaderzalen uit met digiborden. In dit artikel zullen we bekijken waarom en wanneer een dergelijk scherm een meerwaarde kunnen betekenen voor uw vergaderingen en online meetings

Trainingenmeeting-samsung-flip

Een smart board is een uistekende tool voor trainingen. Op het scherm kan u rechtstreeks presentaties, afbeeldingen en webpagina's tonen, maar u kan het ook gebruiken om schema's te tekenen, aantekeningen te maken, mindmaps te maken en kernwoorden op te schrijven. Dit maakt de leerstof voor de trainees veel concreter en makkelijker te begrijpen. Ook kan u automatisch op het einde van elke trainingsessie automatisch alle aantekeningen en presentaties doorsturen naar de participanten. 

Digiborden werden oorspronkelijk ontworpen voor het onderwijs, hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor trainingen. Bepaalde modellen kunnen automatisch via de Cloud of een USB storage device een presentatie ophalen. Hierdoor kan de trainer de training vooraf voorbereiden op zijn of haar eigen PC en deze automatisch op het beeldscherm downloaden. De mogelijkheid om draadloos te casten vanop een computer is ook een handige toevoeging voor de trainer.

 

meetingflipVergaderen

Een saaie meeting krijgt een hele andere dynamiek als deelnemers hun woorden kracht kunnen bijzetten met tekeningen, scherma's, afbeeldingen en webpagina's. Verschillende studies hebben aangetoont dat interactieve schermen bijdragen tot de productiviteit van een meeting en er zelfs voor kan zorgen dat een meeting niet langer dan nodig duurt. Dit omdat een grafische voorstelling van bijvoorbeeld een idee veel concreter is en veel sneller begrepen wordt door de deelnemers van de meeting.

Draadloos presenteren naar een digibord kan in een handomdraai mer Miracast (Windows), Airplay (Mac en IOS) en Chromecast (ChromeOS en Android). Op sommige digiborden kunnen zelfs meerdere personen draadloos presenteren. Op die manier wordt het heel makkelijk om Excel-sheets te tonen, Powerpoint presentaties te tonen of andere content vanop uw PC te delen met alle deelnemers van de vergadering. Sommige video conference systemen laten zelfs toe om live alles wat er op het smart board gebeurt te delen in een Teams of Zoom vergadering zodat zowel mensen ter plaatse als mensen op afstand het whiteboard kunnen zien.

De meeste smartboards kunnen gemonteerd worden op een rolstandaard. Hierdoor kan u het scherm in de vergaderzaal bewegen in functie van het aantal personen die in de vergaderzaal aanwezig zijn of de type content die u wenst te tonen. Dankzij de rolstandaard kan u eveneens het digibord makkelijk van de ene vergaderzaal naar de andere verplaatsen.

Video conference

Sommige interactieve beeldschermen zijn uitgerust met camera, luidsprekers en microfoons. Hierdoor kan u met één klik een video conference starten zonder dat u daarvoor een PC nodig heeft. "Stand-alone" video conference schermen kan u linken aan het Zoom Rooms of Teams rooms account van het bedrijf. Andere BYOD video conference schermen bieden de mogelijkheid om de camera, microfoons en luidsprekers te bedienen met uw PC met behulp van een USB kabel. 

Zelfs een digibord zonder ingebouwd video conference systeem kan heel erg nuttig zijn voor hybride vergaderen. Doordat u zoals hierboven beschreven draadloos kan casten naar het scherm, kan u een USB video conference systeem op uw PC aansluiten en hybride vergaderen op een groot scherm! Verder zijn sommige smart boards natief compatibel met bepaalde USB video conference systemen en kan u het systeem rechtstreeks aansluiten op de USB-poort van het digibord.

Artistieke en grafische secordrawing flip

Digiborden hebben meestal een grote waaier aan kleuren, penstijlen en -modi. Hierdoor zijn deze uiterst geschikt voor de kunstsector, maar eveneens voor achitecten, designers en grafisch ontwerpers. De meeste smart boards hebben een latentie die zo laag is dat u kan tekenen alsof u op papier tekent. 

Architecten of bouwondernemers kunnen zelfs grondplannen en ontwerpen rechtstreeks op het digibord openen om er vervolgens zaken op aan te duiden of aantekeningen te maken. Op deze manier kunnen projecten makkelijk aan collega's of aan klanten tonen. Als u een foutje maakt kan u makkelijk wissen en u kan de grondplannen met aantekeningen en aanduidingen opslaan op het interne geheugen van het beeldscherm en per email doorsturen naar anderen of uplouden naar uw favoriete cloud-opslag dienst. 

 

Interne organisatie en planning

Wist u dat u een digibord kan instellen zodat deze automatisch een vaste template toont elke keer als u het scherm opstart? Veel bedrijven gebruiken deze functie voor de interne planning van het bedrijf. Elke medewerker kan zo elementen aan de planning van de dag toevoegen. Andere bedrijven gebruiken het zelfs voor order-planning of verwerking. Het creëert een collaboratieve sfeer en is uistekend voor de samenwerking.

Advies nodig?

Twijfelt u nog over het type digibord dat u nodig heeft? Onze experts krijgen wekelijks vormingen en trainingen van fabrikanten. Hierdoor hebben ze een uitstekende productkennis. Ze zijn telefonisch bereikbaar op weekdagen van 9 tot 17u op 070 499 01 56